Skip to content
Momenteel is het niet mogelijk om aan een cursus te kunnen deelnemen. De website is in ontwikkeling
wasboom-curvette-sieraden-edelmetalen-gieterij
gegoten-ring-edelmetalen-gieterij-zilver-goud-sieraden

Edelmetalen gieterij cursus

sieraden-vacuum-gietmachine-goud-zilver-en-platina
vacuum-gieten-ringen-zilver-goud-matrijs-maken-edelmetaal-gieterij

Edelmetalen gieterij cursus

In het jaar 2023 start in Apeldoorn de “Edelmetalen gieterij cursus”.
Deze cursus zal bestaan uit een compleet aanbod van matrijs maken tot de uiteindelijke giettechniek. Dit is een vervolgcursus van het edelsmeden wat tevens aangeboden wordt op deze website. Het reproduceren van een origineel sieraad is mogelijk middels matrijzen en gietapparatuur. Het is een uitgebreide cursus waar je uiteindelijk alle kennis krijgt om je eigen edelmetalen gieterij op te starten in het klein of grootschalig.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Ik word graag op de hoogte gehouden.

Cursus Vacuüm edelmetalen gieterij

Cursus jaar planner

Kies zelf de optie datum’s waarop u les wil krijgen. Maximaal één keer per week. Kies een dag als voorkeur. Ochtend, middag, of avond. vanaf September t/m eind Juni word de cursus gegeven. 

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
captcha

Lestijden cursus edelmetalen gieterij in Apeldoorn.

Donderdag 
9:30 – 11:30
12:00 – 16:00

Voorbereiden

Zaterdag 
9:30 – 11:30
12:00 – 16:00

Gieten

Cursus periode begint in 2023 September tot eind Juni.

Voorbeeld video van een edelmetalen gieterij.

Edelmetalen gieterij.

De cursus edelmetaalgieterij bestaat uit de volgende onderdelen. Van een origineel sieraad wordt een matrijs gemaakt. Deze matrijs wordt gevulkaniseerd of via twee componenten gemaakt van siliconen rubber. Vervolgens wordt deze op een speciale manier uitgesneden en er wordt meteen rekening te houden met het productieproces en de uiteindelijke afwerking van een sieraad. Via een wasinjector worden er wasjes gemaakt en vervolgens  opgeboomd.

 Als er voldoende boompjes aanwezig zijn waar allerlei sieraden aan bevestigd zitten van was wordt vervolgens het geheel in een cuvette geplaatst. Deze wordt gevuld met gips en uiteindelijk uitgebrand in de oven. Het gietproces is dan uiteindelijk aan de beurt. Hiervoor worden edelmetalen gebruikt. Na het totale gietproces is er uiteindelijk een boom met sieraden van edelmetaal die vervolgens verwerkt kunnen worden door de goudsmid. Het is een compleet proces waar je goed bij na moet denken en foutloos alle stappen moet doorlopen. In deze cursus komen alle facetten aan bod. Uiteindelijk kun je zelf een edelmetaalgieterij gaan starten.

edelmetalen-gieterij-goud-zilver

De cursus edelsmeden in Apeldoorn is een particuliere opleiding.

federatie-goud-en-zilversmeden