Skip to content
Momenteel is het niet mogelijk om aan een cursus te kunnen deelnemen. De website is in ontwikkeling

Cursus aanbod

Edelsmeden

sieraden-maken-edelsmeden

Beperkt aantal plekken beschikbaar

Introductieles: € 96,-pp.
De l
esdag word gegeven op een zaterdag. Aanvang om 10.30  Je krijg een buffetlunch aangeboden. Vaak zijn we rond 16.00 klaar met het werkstuk. Deze dag is inclusief 10 gram zilver en de lunch. 

“Basis cursus edelsmeden” per jaar: € 1140,-.
Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes voor het edelsmeden. Het op een juiste manier lezen van een tekening en deze overzetten op messing of alpaca. Met de figuurzaag uitzagen, vijlen, solderen, schuren en polijsten. Het eindwerkstuk maak je vervolgens geheel zelfstandig. Je mag het cursusbedrag in twee delen van €570,- betalen.. Voor 1 augustus en voor 1 februari voor de resterende lessen.

“Basis cursus II edelsmeden” per jaar: € 1640,-.
Alles wat je geleerd hebt in het basisjaar wordt nu omgezet in het vervaardigen van een ring en hanger. Deze worden vanaf tekening gemaakt in echt zilver. Deze cursus is inclusief de benodigde materialen. Je mag het cursusbedrag in twee delen van €730,- betalen. Voor 1 augustus en voor 1 februari.

“Gevorderden I edelsmeden” per jaar: € 1460,-.
Je leert in deze cursus cabochon en briljant gezette stenen in een zelfgemaakte zilveren kast te plaatsen. Die vervolgens in een ring of aanhanger worden geplaatst Met de kennis vanuit de voorgaande cursus “gevorderden I”. Deze cursus is inclusief de benodigde materialen. Je mag het cursusbedrag in twee delen van €820,- betalen. Voor 1 augustus en 1 februari.

“Gevorderden II edelsmeden” per jaar: € 960,-.
Vrij van deelname voor het maken van sieraden. Het zelfstandig maken van sieraden. Deze deelname is exclusief de benodigde materialen. Je mag het cursusbedrag in twee delen van €480,- betalen. Voor 1 augustus en voor 1 februari.

“Bijscholing personeel van de juwelier: € 460,-.
Wij bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan onze cursus gericht op de correcte afwerking van gietstukken die zijn vervaardigd uit wasmodellen. Deze cursus omvat een periode van twee dagen en biedt fundamentele vaardigheden die helder worden uitgelegd. De kosten van de cursus dienen vooraf te worden voldaan. Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start.

Na inschrijving en betaling heb je de wettelijk voorgeschreven veertien dagen bedenktijd. De cursus edelsmeden is een particuliere opleiding.

cursus-edelsmeden

Gebruik van materialen
Alle lessen die gevolgd worden tijdens de cursus edelsmeden zijn inclusief het gebruik van de gereedschappen, onedel materiaal, lesboek en koffie/thee zonder verdere bijkomende kosten. Het lesboek krijg je in bruikleen. Je betaald dus niets extra’s voor figuurzaagjes of het gebruik van machines of andere gereedschappen tijdens de cursus edelsmeden.

Er zijn totaal 30 lessen per jaar. Van september tot juli. Één keer per week kom je naar de les. Na het volgen van de complete cursus is de mogelijkheid aanwezig om in te stromen of over te stappen naar een vervolg niveau om op deze werkwijze door te stromen met de opgedane kennis tijdens het edelsmeden.

cursus-edelsmeden-sieraden-maken
cursus-edelsmeden-zelf-trouw-ringen-maken

Cursus jaar planner

Kies zelf de optie datum’s waarop u les wil krijgen. Maximaal één keer per week. Kies een dag als voorkeur. Ochtend, middag, of avond. vanaf September t/m eind Juni word de cursus gegeven. 

Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
captcha
goud-zilver-legeren-smelten-edelsmeden-cursus

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Ik word graag op de hoogte gehouden.

De cursus edelsmeden in Apeldoorn is een particuliere opleiding. 

federatie-goud-en-zilversmeden